.

Informatie  

Oostelijk Noord-Brabant is bij uitstek een plek waar vanuit mooie fietstochten te ondernemen zijn. 

Vanuit Schaijk,  zowel grenzend aan het Maasland,  land van Ravenstein, land van Cuijk als aan Brabants grootste aaneengesloten natuurgebied de Maashorst wordt in juni de MAASHORST Fiets 4 Daagse georganiseerd.

 

Route  

4 dagen fietsen met volledig uitgepijlde fietsroutes waarin natuur, cultuur en bezienswaardigheden van de streek gecombineerd zijn. Zowel voor de plaatselijke en regionale deelnemers als voor de fietsers van verder weg valt er volop moois te ontdekken. Rustige wegen gecombineerd met de passage van pittoreske dorpjes maakt dat het voor iedereen plezierig fietsen en genieten is. De routes zijn geschikt voor de gewone, elektrische of sportieve fiets. Samen met het hele gezin, met buren, kennissen of individueel. Elke dag kent, naast de controle pauzeplaats(en), diverse horecagelegenheden waar een verfrissend drankje of andere consumptie verkrijgbaar is. Consumpties zijn voor eigen rekening.

 

Afstanden  

Dagelijks kunt u kiezen uit 2 afstanden, namelijk 35 of 60 kilometer. Het is uiteraard ook mogelijk om een dag een andere afstand te fietsen. Voor als u een dag een langere afstand wilt fietsen of het juist een dag wat rustiger aan wilt doen.

 

Vertrek en aankomst  

Elke dag vertrekt u vanaf De Potter, Pastoor van Winkelstraat 2 Schaijk om hier, na een dag naar eigen indeling, weer terug te komen.

U kunt elke dag starten vanaf 9:30 tot 13:00 uur.

Het startbureau sluit om 17:00u

Het is echter geen verplichting om voor sluiting van het startbureau terug te zijn.

 

Het is ook mogelijk de route te fietsen buiten de starttijden. U dient dan wel de routebeschrijving vóór 17.00u af te halen op het startbureau. Indien u buiten de starttijden of op een later tijdstip de routes wilt fietsen, is het routeboekje tegen € 2,- verkrijgbaar op het startbureau. U dient er dan wel rekening mee te houden dat de route niet meer uitgepijld is en dat de pauzeplaatsen niet meer bemand zijn. 

 

Fietsenstalling

Naast het terras van startbureau De Potter hebben we gedurende de dag een afgebakende fietsenstalling met toezicht tijdens de openingstijden van het startbureau.
Ook hebben wij voor de nacht een overdekte fietsenstalling in de buurt, zodat u niet steeds de fiets op de auto mee hoeft te nemen.


Pech onderweg 

Indien u onverhoopt met uw fiets onderweg pech krijgt, kunt u bellen met het gsm nr dat vermeld staat in uw route boekje.
Wij zullen proberen om u weer op weg te helpen. Mocht herstel van uw fiets niet direct mogelijk zijn, dan zullen wij u en uw fiets mee terug nemen naar het startbureau.  
(of via ANWB)

Overnachting 

Graag bieden wij u diverse mogelijkheden voor één of meerdere overnachtingen gedurende de Maashorst Fiets 4 Daagse. Klik hier voor een lijst met diverse locaties.

 

Oplaadpunten in Schaijk

Hier kunt u inSchaijk u fiets opladen :

Restaurant-IJssalon Nieuw Schaijk (website)
Eetcafe de Notaris (website)
Het Friethuys (website)
Recreatiepark de Heidebloem (website)

 

Fiets huren ?  

Cycle Station in Schaijk verhuurt enkele fietsen (website)

Jort Tweewielers in Zeeland (website)

Madobikes in Berghem (website)

 

Privacybeleid

Naar aanleiding van de nieuwe privacy wet zie onze disclaimer onder op de site